Vrijdagmiddag 19 november 2021

Sinds het Whiskyfestival in 2008 heeft de organisatie deze VIP sessie ingelast. Dit is een succes gebleken, want al vroeg in het jaar hebben een groot aantal liefhebbers geboekt voor deze VIP sessie en was deze de afgelopen jaren als eerste volgeboekt.

Wat houdt deze VIP sessie in: er worden slechts 750 bezoekers toegelaten (op een normale sessie komen er rond de 1000 bezoekers), zodat in alle rust geproefd kan worden en de diverse standhouders alle tijd hebben om u uitleg te geven over whisky. De standhouders is gevraagd om tijdens deze sessie speciale whisky's te laten proeven en exclusieve bottelingen mee te brengen. U krijgt bij binnenkomst, behalve uw tastingglas en de festivalgids, ook al 20 drams (het festivalgeld) en tijdens de sessie worden er een aantal hapjes geserveerd. De drams van de VIP sessie zijn niet inwisselbaar voor euro's. Ze blijven wel geldig voor een volgend jaar.

Tijdens de VIP sessie worden er 6 bijzondere masterclasses gehouden in 2 aparte ruimtes. Deze masterclasses kosten 5 Euro per persoon en hebben plaats voor totaal 140 personen. Deze masterclasses dienen van te voren gereserveerd te worden en indien er nog plaats is tijdens het festival. Vanaf half augustus/begin september kunt u deze masterclasses vinden in het menu.

Tijdens deze sessie worden ook de Whisky Awards 2021 uitgereikt.

WINNAARS DUTCH WHISKY AWARDS 2019

De organisatie feliciteert de importeurs met onderstaande resultaten.

AwardWhiskyDistilleerderij
Beste blended whiskyNikka from the Barrel NAS 51,4%Bresser & Timmer
Beste niet Schotse whiskyKavalan Sherry Oak Matured 46%De Monnik Dranken
Beste single malt niet geturfdGlenDronach 21 yo 49%A Brand New Day
Beste single malt geturfdGlen Scotia Victoriana NAS 51,5%De Monnik Dranken
Beste Independent BottlerThe UltimateVan Wees