Festivalbotteling 2023

festival-botteling-glasgow


SCHOTSE WHISKY DISTILLEERDERIJ VAN HET JAAR 2020

Glasgow Distillery is een spirit company gespecialiseerd in het met de hand maken van een reeks meermaals bekroonde whisky’s zoals Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky en de Malt Riot Blended Malt Scotch Whisky.

Elk van deze dranken houdt vast aan de driehoek van kwaliteit, authenticiteit en innovatie en vertelt tegelijkertijd fascinerende - en vaak vergeten - verhalen over het verleden van Glasgow.

A: Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky – The Hague 2023 Exclusive – Peated Marsala Cask Single Cask (70cl)

Deze geturfde Single Malt is exclusief voor het International Whisky Festival gebotteld en heeft de kenmerkende rijke en rokerige stijl van de Glasgow Distillery, gecombineerd met een volledige rijping in het beste Siciliaanse Marsala-wijnvat. U kunt tonen van rokerige BBQ, donker fruit, marsepein en toffee verwachten, die leiden tot peperige afdronk met een langdurig zoete rokerige smaak. 
Het vat is in 2017 neergelegd en moet nog worden gebotteld. Het vat ligt geduldig te wachten tot november 2023. 

B: Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky – The Hague 2023 Exclusive – Unpeated Cognac Cask Finish (70cl)

Dit vat is ook speciaal geselecteerd voor het International Whisky Festival in Den Haag. Dit vat toont een uniek werk van de Glasgow Distillery van een ongeturfde destillatie-stijl. Deze unieke release is een first-fill ex-bourbon vat die meer dan 12 maanden heeft gerijpt in een Franse cognac barrique. De smaken die u kunt verwachten zijn: rijke vanille, romige zandkoekjes en zoete pasteuze tonen. Ook dit vat is in 2017 neergelegd en zal zo laat mogelijk gebotteld worden, speciaal voor het International Whisky Festival Den Haag in november 2023.

C: Nog onbekend of het 3de vat er echt komt, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het vat op een later moment bekend gemaakt. 

* Bij verzending: de festival botteling wordt in december 2023(voor de kerst) verzonden. 

Aantal
B: Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky – The Hague 2023 Exclusive – Unpeated Cognac Cask Finish x € 79,00
A: Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky – The Hague 2023 Exclusive – Peated Marsala Cask Single Cask x € 79,00
Verzendkosten € 11,95. Tot max. 6 flessen per zending, binnen Nederland en België x € 11,95