Terug naar masterclasses

MAS32, Whisky & Bites, Zaterdag 19 november, 19.15 uur

Whisky & Bites

Of knagen & kantelen zoals het soms in het mooie Den Haag wordt genoemd. Deze workshop is bedoeld voor beginners en gevorderden om wat meer kennis op te doen van het combineren van smaken. Whisky is een ingrediënt voor het maken van goede herinneringen, maar kan ook in de keuken worden toegepast om die nieuwe herinnering nog mooier te maken.

Dennis Mulder heeft er zijn vak van gemaakt om mensen uit te leggen hoe dit, op een simpele manier, in zijn werk gaat. De workshop bestaat uit het herkennen van smaken in de whisky’s van de Classic Malts Collection en die te combineren door het te vermengen met eenvoudige hapjes.

Natuurlijk zal er ook een stukje worden ingegaan op de techniek van het maken van whisky, maar wel toegesneden op waar smaken vandaan komen binnen het proces.

Aan het einde van de workshop is de deelnemer in staat om zelf een aantal combinaties te maken en hierover uitleg te geven. Het werkt zo inspirerend, dat het voor vroegere deelnemers een soort lifestyle is geworden hoe ze whisky en de hapjes benaderen. Kortom, voor iedereen bereikbaar…

Spreker:

Deze workshop wordt gegeven door Dennis Mulder, Brand Ambassador voor de whiskymerken van Diageo, Keeper of the Quaich en Liquid Chef. Enorme passie voor Schotland, de mensen en de producten. Een techneut in hart en nieren, maar ook in de keuken (en vooral de BBQ) is hij graag bezig om ingrediënten te mengen tot een heerlijk eindproduct om zijn gasten te verwennen. Het gebruik van whisky als ingrediënt hierbij doet hij sinds 2006 en heeft zelfs (samen met chef-kok Maurice Maas, rest. Fratino Roosendaal) een klein receptenboekje uitgegeven. Sindsdien heeft hij zijn concept uitgebreid en verfijnd.