Aanmelden nieuwsbrief

For Women only

Een zaterdagmiddag in november. Gezellig met een paar vriendinnen gaan winkelen in Den Haag, daarna ergens lekker gaan eten en dan een whisky proeverij met als afsluiting een bezoek aan het International Whisky Festival, waar je kunt beleven hoe leuk whisky ook kan zijn!

Het international Whisky Festival in Den Haag, het oudste en meest toonaangevende whiskyfestival van Nederland organiseert in samenwerking met Whisky Wijzer en Diageo voor het tweede jaar een masterclass voor vrouwen gegeven door een vrouw. De bedoeling van deze proeverij is ook vrouwen kennis te laten maken met "Het vloeibare goud" whisky.! Ervaren whiskydrinksters zijn er al steeds meer, maar we willen nog meer vrouwen laten weten dat whisky echt lekker kan zijn!!!

In de whisky industrie werken ook steeds meer vrouwen. Dit was altijd al het geval op de marketing afdelingen van de diverse bedrijven maar zij zijn ook steeds meer werkzaam in technische beroepen en bijvoorbeeld als distillery manager. Een positieve ontwikkeling.

Uit ervaring blijkt dat tijdens proeverijen vrouwen erg goed zijn in het proeven van whisky, met name in het benoemen van de geuren en smaken.

In het Nutshuis, gelegen tegenover de Grote Kerk en de ingang van het Whisky Festival, wordt op veler verzoek zaterdagavond 17 november van 20.15 uur  tot 21.00 uur  in de prachtige connaisseurskamer een masterclass gegeven, die uitsluitend voor vrouwen(!!) toegankelijk is.

Tijdens de masterclass worden er 5 whisky's geproefd. De line up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Na afloop van de proeverij zijn de deelneemsters welkom als gast op het International Whisky Festival in de Grote Kerk om de sfeer van dit festival in de kerk te proeven.

De tasting zal ook dit jaar weer gegeven worden door Kyra van Daatselaar. Hieronder een foto en een korte biografie van haar.

 
Ik ben 35 jaar en wonend in Delft. Door mijn grote passie (salsa)dansen een aantal keer in Cuba geweest waar ik de heerlijke drank rum heb mogen ontdekken en er een soort van verliefd op werd door de herinneringen die het bij me oproept. Mooi om te ontdekken wat de geuren en smaken van eten en drinken kunnen doen met je en je ook echt blij kunnen maken. Hier wilde ik meer van weten en heb mogen werken in het Johhny Walker house op Schiphol waarbij de met het hele team naar Schotland zijn geweest om ons letterlijk en figuurlijk te laten onderdompelen in de wereld van whisky. Oftewel nieuwe herinneringen maken die we vervolgens konden delen met onze klanten. Het delen van ervaringen maakt me blij. Mensen meenemen in mijn passie en ze nieuwe smaken laten ontdekken om zo eigen herinneringen te maken. 

Whisky Tasting For Women Only

Datum             Zaterdag 17 november 2018
Tijd                 20.15 - 21.00 uur
Plaats             Den Haag, Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag

 

  Aantal
For women only x € 15,-