International Whisky Festival/Whisky Live Holland 2018
                               Grote Kerk Den Haag

                                   DE DATA VOOR 2019 ZIJN BEKEND! 15/16 EN 17 NOVEMBER.
                                   VANAF MAANDAG 19 NOVEMBER 2018(00.01 UUR) KUNT U AL
                                   RESERVEREN OM ZEKER TE ZIJN VAN EEN TOEGANGSBEWIJS.

 

Het International Whisky Festival in Nedeland is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de "Godendrank" whisky. U kunt hier whisky proeven, over whisky praten en meer over whisky leren tijdens dit festival in Den Haag. Dit is het enige "Internationale Whisky Festival" in Nederland.

Op vrijdag 16 november, zaterdag 17 november en zondag 18 november 2018 gaan de deuren van de grote kerk in Den Haag weer voor u open. Voor informatie over de kerk en hoe er te komen,
zie website:www.grotekerkdenhaag.nl

                                               

                                                  

Entreekaarten 2018


KAARTVERKOOP 2018

NIEUW!! AANKOOP VAN UW DRAMS NU OOK VAN TE VOREN MOGELIJK
bestel hier uw drams


UITVERKOCHT voor 2018:
Op 12 februari de VIP sessie op vrijdagmiddag.
Op 12 juni de zaterdagmiddag sessie.
Op 19 juni de zaterdagavond sessie
Op 15 aug de vrijdagavond sessie
Op 13 sep de zondagmiddag sessie

LET OP!!  Alle sessies zijn uitverkocht.


U kunt tot 1 augustus kiezen voor reserveren en later betalen. Echter op het moment dat het betaald is, is de reservering 100% gegarandeerd! Na 1 augustus 2018 kan er uitsluitend met iDeal betaald worden. Tevens verloten wij tot en met de maand juli een fles whisky onder degene die toegangskaarten geboekt en betaald hebben.


ALGEMENE INFORMATIE
Voor de verschillende sessies, openingstijden en de toegangsprijs, zie informatie onderaan deze pagina, of ga naar bestellen - entreekaarten, links in het menu.
 


PRIJSWINNAARS 2018
Hoofdprijs: DFDS Seaways – Rob Springer uit Goes

1e Prijs: Botteling 2018 – Edwin Hoogeveen uit Voorhout 

2e Prijs: Cadeaubon VIP sessie – Rob van Loon uit Leeuwarden

3e Prijs: Doosje Glencairn glazen – Raymond de Roode uit Den Haag

Extra Prijs: Lidmaatschap IWS 2019 –  M. Reinking uit Deventer

* De winnaars hebben per e-mail bericht gekregen van de organisatie.


FESTIVALBOTTELING 2018
De botteling van 2018 is bekend!! Het is een bijzondere Glenfarclas Vintage 2009 geworden.
LET OP! Op 5 november is de festivalbotteling 2018 uitverkocht !!
Klik hier om te bestellen.


MASTERCLASSES(Extra proeverijen)
Net zoals ieder jaar zullen de extra proeverijen gegeven worden in het Nutshuis, recht tegenover de ingang van het festival.
LET OP!! De masterclasses staan on-line. Boek nu uw favoriete masterclass. Masterclasses kunt u ook boeken zonder naar het festival te gaan. Deze vinden plaats in het Nutshuis naast de Grote Kerk.
Klik hier om naar de pagina te gaan.


INTRODUKTIECURSUS VOOR BEGINNENDE WHISKY DRINKERS
Voor slechts 5 euro extra kunt u voorafgaande aan het festival een korte introduktiecursus (verzorgd door De Monnik dranken) volgen(voor reservering, zie het menu links). U gaat daarna, indien er nog een rij staat bij de ingang, via een aparte ingang de kerk binnen.


INFORMATIE VOOR NIEUWE BEZOEKERS
Het International Whisky Festival is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de "Godendrank" whisky. U betaalt de entreeprijs om 4 uur lang whisky te proeven, over whisky te praten en meer over whisky te leren. Bij binnenkomst in de kerk ontvangt u een tastingglas waarmee u langs de stands loopt en daar vele gratis proevertjes( in het Schots heten deze drams) whisky kunt proeven. Wilt u, als u al wat meer ervaring heeft, ook de wat exclusievere soorten proberen, dan wordt hiervoor een vergoeding gevraagd en deze wordt betaald d.m.v. "drams"(zo heet in dit geval het festivalgeld) die u kunt kopen bij de stand van de organisatie.


HOTELS
Zoekt u een hotel? Wij hebben een aanbod in het Hilton Hotel op 10 minuten lopen van het festival. Klik hier voor meer informatie


DRAMS
1 dram = 1 Euro Om de drams te kopen heeft u kontant geld nodig. Indien u wilt vermijden om lang in de rij te staan bij de organisatiebalie om te pinnen voor cash, raden wij u aan om kontant geld mee te nemen.NIEUW DIT JAAR! u kunt dit jaar uw drams al van te voren bestellen onder de link entreekaarten. U krijgt dan een e-ticket waarmee u bij de ingang uw drams af kunt halen. Het is niet toegestaan om met kontant geld aan de stands te betalen, maar uitsluitend met drams. Ons advies is: loop eerst rustig rond, bepaal wat u lekker vindt en beslis dan of u drams wilt kopen!


NIEUW IN 2018
Overdag whisky cursus, 's avonds als gecertificeerd Whisky Ambassador de festivalvloer op!
Kijk voor meer informatie op nieuws op de homepagina of rechtstreeks op https://www.thewhiskyambassador.nl/iwf


RESERVEREN
Na ontvangst van uw bestelling zijn uw toegangskaarten gereserveerd, echter pas na ontvangst van uw betaling bent u zeker van de toegang tot het festival.
Na 1 augustus 2018 kan er uitsluitend met iDeal betaald worden.

Klik hier om kaarten te bestellen.


ANNULEREN
Kaarten annuleren kan uitsluitend schriftelijk en tot donderdag 15 november 2018! U krijgt dan het betaalde bedrag minus de administratiekosten na het festival terugbetaald onder voorwaarde dat de e-tickets niet gebruikt zijn.


LET OP!
Uw reservering is pas definitief indien u per e-mail een bevestiging met een reserveringsnummer heeft ontvangen. Is dit niet het geval neem dan contact op met het secretariaat via info@whiskyfestival.nl

*Voor meer informatie over het festival scroll naar beneden.


E-TICKETS
Ook dit jaar worden alle tickets na ontvangst van uw betaling als e-ticket per mail verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen neem dan contact op met info@whiskyfestival.nl
De e-tickets worden gestuurd naar het e-mail adres dat u gebruikt bij uw boeking. Let op! De mail heeft als afzender Sinoxi Events


FESTIVAL WHISKY SLIJTERIJ IN DE VAN ASSENDELFT KAPEL
In 2015 is de introductie van de whisky slijterij geweest. Dit was succesvol en in 2016 en 2017 een groot succes Ook dit jaar zal de Festival Whisky Slijterij geopend zijn. Voor de verkoop zoeken wij speciale bottelingen zoals nieuwe producten en/ of whisky’s die niet overal te koop zijn. Er zijn ook cadeaubonnen te koop voor de festival slijterij. Een leuk  kado! Verras dus uw geliefde met een cadeaubon om zo'n speciale fles te kopen. Kijk voor meer informatie in het menu links onderaan bij Whisky Festival Slijterij of bij cadeaubonnen.


OPENINGTIJDEN
De openingstijden van het International Whisky Festival in Den Haag blijven hetzelfde.  De laatste ronde houden we erin!. Een half uur voor het einde van de sessie wordt er omgeroepen "laatste ronde" en hoort u doedelzak muziek. De bezoekers hebben dan een kwartier de tijd om hun laatste "dram" te halen. U heeft hierna nog een kwartier(!) de tijd om, genietend van uw laatste dram, de kerk te verlaten.


Het International Whisky Festival Den Haag is een groot voorstander van verantwoord alcoholgebruik en adviseert bezoekers van het festival om te genieten, maar met mate te drinken.

Volg ons ook op onze facebook pagina www.facebook.com/internationalwhiskyfestival


INTERNATIONAL WHISKY SOCIETY
N.B.
Bent u lid van de International Whisky Society dan heeft u altijd toegang tot het festival ook als de sessie vol is (dit geldt niet voor de VIP sessie) Het is echter wel noodzakelijk om uw kaarten van te voren en tijdig te reserveren. Kijk voor meer informatie bij kaarten bestellen op deze site.


PRIJZEN
Iedereen die boekt via het internet en betaalt voor 10 oktober 2018, maakt kans op prachtige prijzen. De winnaars worden voor het festival op de website bekend gemaakt en de prijzen kunnen worden afgehaald op het festival. 


WHISKYTRAILS
Wij hebben 5 “gidsen” beschikbaar die u op verzoek in de Grote Kerk rondleiden langs de diverse stands. Deze gidsen genaamd "De Bruichladdies" zijn aanwezig om u gratis van dienst te zijn. Wacht niet te lang met uw reservering, want al snel moesten we de eerste trail al vol zetten!!
Reserveren voor een whiskytrail

 

 RESERVEREN?

 Klik hier om uw bestelling te plaatsen.

LET OP! Een half uur voor het einde wordt een melding voor de laatste ronde gegeven! Hierna wordt er nog 15 minuten geschonken.

Normale sessies € 47,50

Vrijdag    16 november  19.00 - 23.00
Zaterdag 17 november  13.00 - 17.00
                                      19.00 - 23.00
Zondag   18 november  13.00 - 17.00Inclusief:

 • Ongelimiteerd whisky proeven
 • Een Glencairn whiskyglas
 • Festivalboekje

 

 

 

 

NB. Per bestelling, ongeacht de hoeveelheid kaarten, wordt 4,50 Euro administratiekosten berekend.

VIP sessie € 79,50

Vrijdag 16 november 13.00 -17.00 (maximaal 650 bezoekers!!!) Boek dus tijdig om teleurstelling te voorkomen!!

 

 

 Inclusief:

 • In alle rust ongelimiteerd whisky proeven
 • In alle rust bijzondere whisky's proeven
 • Bijzondere masterclasses voor 5 Euro p.p. (maximaal 140 plaatsen) uitsluitend indien van te voren gereserveerd of indien plaats beschikbaar op het festival. 
 • Een Glencairn whiskyglas
 • 20 drams
 • Feestelijke hapjes
 • Festivalboekje
  Klik hier voor meer informatie

BELANGRIJKE MEDEDELING

U heeft alleen toegang tot het festival indien u ouder bent dan
18 jaar en in het bezit bent van:

 • een geldig toegangsbewijs
 • een geldig identiteitsbewijs