Aanmelden nieuwsbrief

For Women only

Het international Whisky Festival in Den Haag, het oudste en meest toonaangevende whisky festival van Nederland organiseert in samenwerking met The Tasting Collection en Diageo voor het eerst een masterclass voor vrouwen gegeven door een vrouw. De bedoeling van deze proeverij is vrouwen kennis te laten maken met "Het vloeibare goud" whisky.! Ervaren whiskydrinksters zijn natuurlijk welkom, maar of het voor die groep interessant zal zijn??!!

In de whisky industrie werken ook steeds meer vrouwen. Dit was altijd al het geval op de marketing afdelingen van de diverse bedrijven maar zij zijn ook steeds meer werkzaam in technische beroepen en bijvoorbeeld als distillery manager. Een positieve ontwikkeling.

Uit ervaring blijkt dat tijdens proeverijen vrouwen erg goed zijn in het proeven van whisky, met name in het benoemen van de geuren en smaken.

In de kluis van het Nutshuis, gelegen tegenover de Grote Kerk, wordt op zaterdag 18 november van 14.00 uur  tot 15.30 uur een masterclass gegeven door een vrouw, die uitsluitend voor vrouwen(!!) toegankelijk is.

Tijdens de masterclass worden 5 whisky’s geproefd. De lineup is bekend!!

  • Singleton 12
  • Cardhu Amber Rock
  • Dalwhinnie winter's gold
  • JW Gold label
  • Talisker Port Ruighe

Wij zijn benieuwd naar de reacties en resultaten. Na afloop van de proeverij zijn de deelnemers welkom als gast op het International Whisky Festival in de Grote Kerk om de sfeer van dit festival in de kerk te proeven.

De tasting zal gegeven worden door Kyra van Daatselaar. Hieronder een foto en een korte biografie van haar.

 
Ik ben 34 jaar en wonend in Delft. Door mijn grote passie (salsa)dansen een aantal keer in Cuba geweest waar ik de heerlijke drank rum heb mogen ontdekken en er een soort van verliefd op werd door de herinneringen die het bij me oproept. Mooi om te ontdekken wat de geuren en smaken van eten en drinken kunnen doen met je en je ook echt blij kunnen maken. Hier wilde ik meer van weten en heb mogen werken in het Johhny Walker house op Schiphol waarbij de met het hele team naar Schotland zijn geweest om ons letterlijk en figuurlijk te laten onderdompelen in de wereld van whisky. Oftewel nieuwe herinneringen maken die we vervolgens konden delen met onze klanten. Het delen van ervaringen maakt me blij. Mensen meenemen in mijn passie en ze nieuwe smaken laten ontdekken om zo eigen herinneringen te maken. 

Whisky Tasting For Women Only

Datum             Zaterdag 18 november 2017
Tijd                  14.00 – 15.30 uur
Plaats              Den Haag, Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag

NB Bij uw reservering, indien in het bezit van een toegangskaart voor het festival, graag dezelfde naam en hetzelfde e-mail adres gebruiken.

  Aantal
In het bezit van een toegangsticket voor het festival x € 10,-
Zonder toegangsticket voor het festival x € 25,-