Aanmelden nieuwsbrief

Boeken

Deze boeken en veel meer kunt u kopen bij de stand van Whiskyboeken.nl Standnr. 16

Hans & Becky Offringa

Nieuw: De keuken in met Whisky

Whisky heeft in de keuken de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.  Geen wonder, het is de meest complexe drank ter wereld. Beroemde ‘neuzen’ in de industrie ontdekten meer dan 200 verschillende aroma’s in whisky. Steeds meer mensen experimenteren ermee, zowel in het gerecht als ernaast, in plaats van wijn.The Whisky Couple Hans & Becky Offringa selecteerden ruim twintig excellente whisky’s. Daarmee daagden zij The Gastronomy Couple Jonnie en Thérèse Boer van driesterren restaurant De Librije uit om er evenzovele  passende gerechten bij te vinden. Dit boek is het geslaagde resultaat van hun gezamenlijke tour de force.

Niet alleen de recepten en ingrediënten zijn uitgebreid beschreven, maar er is ook aandacht voor de ‘receptuur’ van de geproefde whisky’s en de herkomst ervan. Het boek is fraai geïllustreerd met prachtige foto’s die zowel de gerechten  als de whisky’s optimaal tot hun recht laten komen.


Dominic Roskrow : Whisky * Japan

Japanse whisky behoort tot de beste whisky’s ter wereld maar bleef relatief onbekend totdat deze drank aan het begin van deze eeuw aan een duizelingwekkende opmars begon. In dit boek wordt de ontstaansgeschiedenis belicht door whisky-expert Dominic Roskrow, van de eerste distilleerderij via de barcultuur van de jaren vijftig tot aan de highballs en cocktails die nu overal ter wereld in bars worden geserveerd. Met gedetailleerde proefnotities voor uiteenlopende expressies, beschrijvingen van distilleertechnieken, portretten van belangrijke distilleerderijen, interviews met sleutelfiguren en besprekingen van exclusieve whiskybars in Japan en daarbuiten is dit boek een boeiende verkenning van de tradities, innovaties en filosofieën die deze chique drank gestalte hebben gegeven. Whisky Japan is niet alleen een must voor de beginnende whiskyliefhebber maar ook voor de kenner.
Verkoopprijs : € 19,95

 


Charles Maclean : Whisky in 30 seconden


Geniet u van een dram maar weet u niet hoe whisky wordt gemaakt? Begrijpt u hoe u whisky moet beoordelen op geur en smaak en proeft u het verschil tussen regionale en nationale whisky’s? Schenk eens een glas in, ga er lekker voor zitten en laat u meenemen op een reis langs de allereerste distilleerderijen tot aan de meest recente wereldmerken. Whisky in 30 seconden geeft duidelijkheid omtrent de oorsprong, geschiedenis, productie en variaties van een van ’s werelds favoriete sterkedranken. Deze inleiding voor beginnelingen is samengesteld door whiskyexperts en serveert de informatie in 50 slokjes, ofwel in 300 woorden en één afbeelding. De hoofdstukken leggen alles uit, van de geschiedenis van whiskyproductie en de gang van zaken in de whiskyhandel tot en met de beste voedselcombinaties met uw favoriete dram en welke whiskyfestivals de moeite waard zijn. Met zijn geestige illustraties, verklarende woordenlijsten en biografieën van sleutelfiguren kunt u optimaal genieten van whisky (of whiskey), uiteenlopend van single malts en blends uit Schotland tot en met hun gerenommeerde Ierse, Noord-Amerikaanse en Aziatische uitvoeringen.
Verkoopprijs : € 9,95


Dominic Roskrow : 1001 Whisky's die je geproefd moet hebben


1001 whisky’s die je geproefd moet hebben! is een waardevolle bron voor alle whiskyliefhebbers, verkent de enorme diversiteit van deze traditionele drank, laat u kennismaken met een keur aan vaak nieuwe en soms zeldzame ontdekkingen en zal uw waardering en genot van de drank op alle manieren vergroten. Een uniek en inspirerend naslagwerk voor de verrukkelijke wereld van whisky. Open dit waardevolle boek om op een verrukkelijke ontdekkingsreis te gaan langs de spannendste whisky’s ter wereld. Geschreven door een internationaal team van whiskymakers en recensenten en voorzien van 800 kleurenfoto’s van de flessen, etiketten en destilleerderijen: 1001 whisky’s die je geproefd moet hebben! nodigt uit om de fantastische wereld van whisky lof te betuigen: het ‘levenswater’ in al zijn facetten en pracht.
Verkoopprijs : € 19,95


Ingvar Ronde : Malt Whisky Yearbook 2018
The Facts, the People, the News, the Stories

Whisky enthusiasts all over the world look forward to the Malt Whisky Yearbook every autumn. This 13th edition is again fully revised and packed with new and up-to-date information on more than 400 whisky distilleries from all over the world. Distinguished whisky experts contribute with new features written exclusively for this new edition along with details of hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings. The Independent Bottlers chapter gives you all the details about the world's most successful blenders and bottlers complete with tasting notes. A comprehensive summary of the whisky year that was and all the latest statistics is also included. Malt Whisky Yearbook 2018 includes more than 250 tasting notes describing the flavour of single malts from all working distilleries in Scotland and Japan. Finally, with more than 500 colour photographs, Malt Whisky Yearbook 2018 is as much an essential reference guide as a book to read for pleasure.
Verkoopprijs : € 18,-


Charles Maclean : Whisky


Dit is een uitvoerig en sfeervol portret van Schotse distilleerderijen, van Talisker tot Lagavulin, van Laphroaig tot Dalwhinnie, van Isle of Arran tot Glenkinchie. Het is een beschrijving van het ‘culturele terroir’ van de 50 belangrijkste distilleerderijen van Schotland en de ingrediënten, methoden en tradities die de meest verfijnde single malt whisky’s opleveren. Meer dan 250 foto’s illustreren de essentie van de omringende landschappen in de loop van de jaargetijden, maar er zijn ook portretten van de ambachtslieden die er werken en afbeeldingen van de gebouwen zelf. Dit is een unieke toevoeging aan de literatuur over Schotse whisky, van ’s werelds belangrijkste expert op dit terrein. Het is een bijzonder cadeau voor iemand die van plan is om een rondreis langs de Schotse distilleerderijen te maken, een souvenir voor iemand die ze al bezocht heeft en het volmaakte boek bij een dram bij u thuis.
Verkoopprijs : € 19,95


Dr Patrick Brossard : BRORA ; A Legendary Distillery (1819-1983) and Whisky


Extensive research was conducted over almost 10 years in order to carefully and accurately documents the history of the old Clynelish (later to be renamed Brora) distillery in Brora, from its foundation in 1819 until its closure in 1983, including a description of the contextual situation in Sutherland at the time of its construction. Passionate about photography and whisky, the author combined these two interests by offering to the reader an exceptional book, with approximately 140 illustrations and photographs, and 50 whisky labels, to reveal the history of a beautiful old-fashioned distillery producing a whisky of the highest repute and of the most sought after single malt by whisky enthusiasts and collectors. This is his second book, after the well received "Glengarioch, The Manson Distillery, A Hidden Gem in Aberdeenshire". Discover the beauty of this legendary distillery and whisky and its accurate history in this book crafted with passion, while savouring a dram. This 148 pages-book in semi-mate high quality photographic paper contains also the rroductions records from 1964 to 1983, an exclusive interview of Serge Valentin, Mr Clynelish/Brora and tasting notes of old Clynelish and Brora whiskies.
Limited to only 500 copies worldwide.
Verkoopprijs : € 39,50


Alfred Barnard & Aaron Barker : A Visit to Watson's Dundee Whisky Stores


First gaining fame for 1887’s ambitious “The Whisky Distilleries of the United Kingdom,” Alfred Barnard would follow up with “Noted Breweries of Great Britain and Ireland,”—an equally grand tour presented in four volumes from 1889 thru 1891. From that point shorter works on Scotland’s great whisky blending houses would be his focus and 1891’s “A Visit to Watson’s Dundee Whisky Stores” would be the first of these and perhaps the most important. Touring James Watson & Co. in Dundee, Barnard paints a vivid and complete picture of one of Scotland’s largest whisky blenders before moving on to visit the Cragganmore Distillery. Spending two days at Watson’s, Barnard details every bit of their operations including their warehouses, blending halls, excise office, bottling, packaging, case making departments, the cooperage and main offices. The work would stand well on its own if this were the end of the story; but that would not be the case. Fifteen years after Barnard’s visit, Watson’s Dundee facilities would be utterly destroyed in the ‘Great Whisky Fire’ of 1906. With that event, his little-known edition would become the sole remaining record of what Watson’s Bond was once like. This edition begins with Barnard’s text as sourced from one of the last known copies and also includes a detailed history of the book, a look at the whisky fires in Dublin (1875) and Greenock (1903) leading up to the Dundee conflagration as well as information on Watson’s rebuild and a neighboring blending house also affected by the fire, John Robertson & Son.
Verkoopprijs : € 15,-


Stefan van Eycken : Whisky Rising


The first, most definitive guide to the exciting revolution happening in the world of Japanese whisky!
Raise a glass to Japanese whisky! Whisky Rising is the essential reference with revolutionary new insights into the emerging world of Japanese whisky, featuring profiles on distilleries new and old (some so new, they don’t even have whisky yet!), interviews with master distillers and blenders, and reviews and tasting notes for the best of the best, plus a definitive catalog featuring all of the must-drink whiskies! Follow the whisky bar guide and learn something new from the nosing and drinking tips. Whisky Rising will give you a taste of the good stuff!
Verkoopprijs : € 29,95


Wieger Favier : Whisky van de Lage Landen


De populariteit van malt whisky stijgt al jaren en locale producten zijn gewild. Geen wonder dat overal in de wereld grote en kleine distilleerderijen zich aan deze arbeidsintensieve, maar ook kostbare en prestigieuze drank wagen. Ook in de Lage Landen maken verschillende stokers en bierbrouwers de stap naar whisky.
Wieger Favier is, naast whiskyliefhebber, ook een ervaren freelance journalist en eindredacteur met oog voor detail. Voor Whisky Etc. Magazine schrijft hij al enkele jaren over deze razendsnelle opkomst van grote en  kleine whiskydistilleerderijen in zowel Nederland als België. Voor Whisky van de Lage Landen maakte hij een reis langs 42 brouwerijen en  distilleerderijen op vaak prachtige locaties in vooral de landelijke regio’s van onze Lage Landen. Hij sprak met de distillateurs en verschillende experts en proefde uiteraard overal een sample mee. In dit boek beschrijft hij nauwgezet het stookproces, de vatrijping en de jonge whisky’s en schetst tegelijkertijd een beeld van de distillateurs die vaak geweldig trots zijn op hun regio, hun distilleerderij en natuurlijk op hun whisky. Met smaaknotities van een proefpanel, whiskyrecepten, veel karakteristieke foto’s en een voorwoord van de bekende whiskyschrijver Hans Offringa.
Verkoopprijs : € 24,95


Highland Park : A Good Foundation


History and heritage - a reprinted version of a book originally issued over 70 years ago to give an introduction to the distillery, this is a great way of learning more about the Highland Park story.
Verkoopprijs : € 15,-


Martine Nouet : à table : Whisky from glass to plate


This attractive new cookbook takes an original slant on whisky as an accompaniment to good food. Martine Nouet is an authority on both whisky and French cuisine, and her book presents 60 recipes honed from her many years of experience  as whisky presenter and cook. The recipes are divided into three sections, appetizers, main courses and dessert/cheese. On the facing pages are exquisite photographs by John Paul with a profile on the best whiskies that match each recipe. In addition an introductory chapter is devoted to the principles involved in the pairing of food and whisky, and how to achieve a prefect harmony. All the recipes have been tried and tasted by gourmet palates. Eric Obry, the amazing chef of Le Petit Gourmand in Aberlour (Speyside), has prepared each dish. To add panache to the book, there is a foreword by the world-acclaimed whisky writer, Charles MacLean, who has incidental fame for his role in Ken Loach's film The Angel's Share. Martine Nouet's new cookbook should become a true shelf companion to all who care about whisky and good cuisine. Don't let her words evaporate into an angel's share!
Verkoopprijs : € 24,99


Chip Tate : The New Single Malt Whiskey


More Than 325 Bottles, From 197 Distilleries, in More Than 25 Countries
The most definitive guide to the new revolution in single malt whiskey across the globe, complete with cocktail recipes, bottle reviews, tasting notes, distiller interviews, and contributions from award winning experts!
The Most Dynamic Chapter in the History of Whiskey is Being Written Now! The New Single Malt Whiskey is the only book on the market devoted solely to new world Single Malt Whiskeys and old world cutting edge Single Malt Scotches. This distinguished guide to the most discerning of beverages is a worthy collection of whiskeys from around the globe, classic and creative cocktail recipes, and full-color photographs throughout. Never before has a book taken such an in-depth look at the old and new world malts from near and far. The New Single Malt Whiskey is the most up-to-date and definitive guide to the current revolution happening in single malt whiskey.
Verkoopprijs : € 22,50


Sheila McConachie/Graham Harvey: Whisky Kitchen


From their restaurant in Speyside, Scotland, Sheila McConachie and Graham Harvey have spent some considerable time learning and understanding the characteristics within differing Scotch whiskies. From traditional Scottish and local recipes to some new creations, the Whisky Kitchen presents over 100 mouth-watering, tempting and easy to make recipes including starters, main courses, sauces, desserts and baking. Supported with full colour photographs throughout.
Verkoopprijs : € 25,-


Jim Murray : Jim Murray's Whisky Bible 2018


The most comprehensive whiskey guide ever written, now further expanded. The world's best selling ratings guide to all types of whiskey including Scotch single malt, blends, vatted malts, single grains, Irish bourbon, rye, Japanese, Canadian, Australian, European and many others. Detailed, professionally analyzed and easy to understand tasting notes on over 4,500 of the World's leading and lesser-known whiskies. Specially designed for quick and easy reference in any liquor store or supermarket. Each whiskey evaluated by whiskey guru Jim Murray in his unique, forthright, honest, amusing, fiercely independent and non-Pretentious style.
Verkoopprijs : € 17,50


Whisky Almanak - 4de geheel herziene editie.

Hans Offringa bewerkstelligde de vierde editie samen met zijn vrouw Becky, die zich met twee Amerikaansen en een Française tot de weinige vrouwelijke auteurs van whiskyboeken ter wereld mag rekenen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De vierde editie van de Whisky Almanak (hardcover, full colour en 350 pagina’s) is tijdens het International Whisky Festival in Den Haag bij de stand van Whiskyboeken.nl en bij de betere boekwinkels, slijterijen, De Bijenkorf en bol.com te koop.
De adviesverkoopprijs bedraagt €14,95.


Hans Offringa

200 jaar Laphroaig

Het is de opvolger van The Legend of Laphroaig (2007).

Geen herdruk maar een totaal nieuw boek in het Engels met veel nieuwe feiten, nieuwe fotografie, de Friends of Laphroaig uitgebreid in beeld en de werknemers van de distilleerderij aan het woord.

Wij maakten dit boek in opdracht van Beam Suntory als onderdeel van de festiviteiten voor het 200-jarig bestaan.

De adviesverkoopprijs bedraagt €29,95.


Hans Offringa

Wat je als whiskyliefhebber moet weten

• Whisky is hot!
• Weten & beleven
• Antwoord op maar liefst 365 vragen!
• Informatie over het beleggen in whisky

In Wat je als whiskyliefhebber moet weten neemt Hans Offringa je mee in de wereld van de whisky. Met ruim 365 wetenswaardigheden geeft hij essentiele informatie over whisky voor zowel de beginnende whiskydrinker als voor de ervaren liefhebber.

Hoe wordt whisky gemaakt? Hoe rijpt whisky? Welke verschillende soorten whisky bestaan er? Hoe lees ik een etiket? Hoe proef je whisky? Hoe beleg je in whisky? Wat zijn de trends in diverse landen?

Dit is slechts een greep uit onderwerpen die aan bod komen. Het boek sluit af met een uitgebreid overzicht van whiskyorganisaties en belangenverenigingen, en een register van de belangrijkste whiskydistilleer derijen in de Big Five (Schotland, Ierland, Japan, Canada en de Verenigde Staten).

Wat je als whiskyliefhebber moet weten is een zeer duidelijke en vooral begrijpelijke introductie in de complexe wereld van de whisky.

Whisky wordt gemaakt van slechts drie ingrediënten: water, graan en gist. Toch is het de meest complexe drank ter wereld die op veel verschillende manieren bereid, geproefd en gedronken kan worden. In Nederland en België is whisky uitermate populair en ontstaan er ook steeds meer kleine whiskydistilleerderijen.
De adviesverkoopprijs bedraagt €19,99


Mijn Whisky

In 2011 ontmoetten een whiskyschrijver en een lifestylejournalist elkaar in The Brandy Library in New York. De aanleiding was een exclusieve proeverij van Highland Park, de stoere single malt van de Orkney Eilanden, in het hoge noorden van Schotland. De whisky smaakte naar meer en de kennismaking ook. Die avond werd het idee geboren om gezamenlijk een boek te schrijven.

In Mijn Whisky komen whiskyliefhebbers van diverse pluimage aan het woord. Ze vertellen Marcel Langedijk over hun passie voor de drank en hun eerste kennismaking ermee. Whiskyschrijver Hans Offringa voorziet ieder verhaal van achtergrond over de besproken whisky, de distilleerderij en andere wetenswaardigheden. Hierdoor is Mijn whisky een onderhoudend boek van twee mannen met een gedeelde passie - het vertellen van een mooi verhaal, bij voorkeur met een goed glas whisky binnen handbereik.

HANS OFFRINGA (1956) is schrijver en fotograaf met een internationale staat van dienst met als specialiteit alles dat met whisky te maken heeft. Hij publiceerde meer dan 50 boeken, waaronder ruim 25 over whisky. Hij is diverse malen onderscheiden en grossiert in eretitels waaronder Beschermheer WFNN, Honorary Scotsman, Tennessee Squire en Kentucky Colonel.

MARCEL LANGEDIJK (1972) is freelance journalist en schrijver. Hij schreef en schrijft voor o.a. Elle Eten, Elsevier Stijl, Elle Decoration, Volkskrant Magazine, JFK, Gentlemen's Watch en Winelife over eten, drinken, reizen, sigaren en alle andere prettige dingen in het leven.
De adviesverkoopprijs bedraagt €24,95.


David Wishart: Whisky Classified

Rigorously researched with the cooperation of the whisky industry, this classification of single malt whiskies by flavor has been totally revised and updated to include all the newest single malts from the UK and Ireland. The author has identified 12 dimensions to the aroma and taste of a single maltwhisky: body, sweetness, smoky, medicinal, tobacco, honey, spicy, winey, nutty, malty, fruity, and floral. For this edition, the author has also updated the taste profiles for each selected malt and reviewed previous entries to ensure that this book remains the definitive guide to tasting malt whisky. Each entry includes a short description of the distillery, information for visitors, the author`s own tasting notes, and his flavor profiles according to this innovative classification. The history of whisky-making and production methods are clearly explained, as is how to organize a whisky tasting.
De adviesverkoopprijs bedraagt €19,95.


 

Plaatjes whiskyboeken

 

 

 

 

 

 

Er is een stand met een groot assortiment whisky boeken.

Voor al uw whiskyboeken kunt u terecht op www.whiskyboeken.nl