Aanmelden nieuwsbrief

Boeken

Deze boeken en veel meer kunt u kopen bij de stand van Whiskyboeken.nl Standnr. 12

Hans & Becky Offringa

NIEUW: Whisky Almanak - 4de geheel herziene editie.

PERSBERICHT

The Whisky Couple lanceert vierde editie van de Whisky Almanak

Zwolle, 1 november 2016 – Al meer dan tien jaar is de Whisky Almanak een must voor whiskyliefhebbers in Nederland en Vlaanderen. De vierde editie van de hand van Hans en Becky Offringa, beter bekend als The Whisky Couple, omvat meer dan 260 whiskies waarvan 160 nieuwe whiskies. Het aantal Ierse en Amerikaanse whiskies is in vergelijking met de editie van 2014 toegenomen.

Hans Offringa bewerkstelligde de vierde editie samen met zijn vrouw Becky, die zich met twee Amerikaansen en een Française tot de weinige vrouwelijke auteurs van whiskyboeken ter wereld mag rekenen. Becky’s voorouders zijn van Schotse komaf en haar familie is via Canada uiteindelijk in het Amerikaanse Charleston terechtgekomen. “Een dram Talisker in South Carolina was mijn eerste kennismaking met whisky. Daar ben ik uiteindelijk ook Hans tegengekomen. We zijn inmiddels meer dan tien jaar getrouwd en ik heb in de loop der jaren aan veel whiskyboeken meegewerkt. Was het niet een onderzoek, dan waren het wel redactionele activiteiten, fotografie of de lay-out. Ik ben zeer blij met het resultaat van de vierde Whisky Almanak. Daarnaast vind ik het leuk dat een nieuwe whisky als The Macallan 12 Year Old Double Cask in deze editie is opgenomen.”

Prijs en verkrijgbaarheid
De vierde editie van de Whisky Almanak (hardcover, full colour en 350 pagina’s) is tijdens het International Whisky Festival in Den Haag bij de stand van Whiskyboeken.nl en bij de betere boekwinkels, slijterijen, De Bijenkorf en bol.com te koop. De adviesverkoopprijs bedraagt €14,95.


Hans Offringa

200 jaar Laphroaig

Het is de opvolger van The Legend of Laphroaig (2007).

Geen herdruk maar een totaal nieuw boek in het Engels met veel nieuwe feiten, nieuwe fotografie, de Friends of Laphroaig uitgebreid in beeld en de werknemers van de distilleerderij aan het woord.

Wij maakten dit boek in opdracht van Beam Suntory als onderdeel van de festiviteiten voor het 200-jarig bestaan.

Co-auteur is Marcel van Gils, aka laphroaigcollector.com

 


Hans Offringa

Wat je als whiskyliefhebber moet weten

• Whisky is hot!
• Weten & beleven
• Antwoord op maar liefst 365 vragen!
• Informatie over het beleggen in whisky

In Wat je als whiskyliefhebber moet weten neemt Hans Offringa je mee in de wereld van de whisky. Met ruim 365 wetenswaardigheden geeft hij essentiele informatie over whisky voor zowel de beginnende whiskydrinker als voor de ervaren liefhebber.

Hoe wordt whisky gemaakt? Hoe rijpt whisky? Welke verschillende soorten whisky bestaan er? Hoe lees ik een etiket? Hoe proef je whisky? Hoe beleg je in whisky? Wat zijn de trends in diverse landen?

Dit is slechts een greep uit onderwerpen die aan bod komen. Het boek sluit af met een uitgebreid overzicht van whiskyorganisaties en belangenverenigingen, en een register van de belangrijkste whiskydistilleer derijen in de Big Five (Schotland, Ierland, Japan, Canada en de Verenigde Staten).

Wat je als whiskyliefhebber moet weten is een zeer duidelijke en vooral begrijpelijke introductie in de complexe wereld van de whisky.

Whisky wordt gemaakt van slechts drie ingrediënten: water, graan en gist. Toch is het de meest complexe drank ter wereld die op veel verschillende manieren bereid, geproefd en gedronken kan worden. In Nederland en België is whisky uitermate populair en ontstaan er ook steeds meer kleine whiskydistilleerderijen.


 

 

Mijn Whisky

In 2011 ontmoetten een whiskyschrijver en een lifestylejournalist elkaar in The Brandy Library in New York. De aanleiding was een exclusieve proeverij van Highland Park, de stoere single malt van de Orkney Eilanden, in het hoge noorden van Schotland. De whisky smaakte naar meer en de kennismaking ook. Die avond werd het idee geboren om gezamenlijk een boek te schrijven.

In Mijn Whisky komen whiskyliefhebbers van diverse pluimage aan het woord. Ze vertellen Marcel Langedijk over hun passie voor de drank en hun eerste kennismaking ermee. Whiskyschrijver Hans Offringa voorziet ieder verhaal van achtergrond over de besproken whisky, de distilleerderij en andere wetenswaardigheden. Hierdoor is Mijn whisky een onderhoudend boek van twee mannen met een gedeelde passie - het vertellen van een mooi verhaal, bij voorkeur met een goed glas whisky binnen handbereik.

HANS OFFRINGA (1956) is schrijver en fotograaf met een internationale staat van dienst met als specialiteit alles dat met whisky te maken heeft. Hij publiceerde meer dan 50 boeken, waaronder ruim 25 over whisky. Hij is diverse malen onderscheiden en grossiert in eretitels waaronder Beschermheer WFNN, Honorary Scotsman, Tennessee Squire en Kentucky Colonel.

MARCEL LANGEDIJK (1972) is freelance journalist en schrijver. Hij schreef en schrijft voor o.a. Elle Eten, Elsevier Stijl, Elle Decoration, Volkskrant Magazine, JFK, Gentlemen's Watch en Winelife over eten, drinken, reizen, sigaren en alle andere prettige dingen in het leven.


 


Tenth edition of Malt Whisky Yearbook

Malt Whisky Yearbook has become an authoritative book that whisky enthusiasts worldwide look forward to each autumn.This is the 10th edition – Malt Whisky Yearbook 2015.

The Yearbook is again fully revised and packed with new and up-to-date information on whisky distilleries from all over the world.
Once again, distinguished whisky profiles such as Charles MacLean, Gavin Smith, Ian Buxton, Dominic Roskrow, Neil Ridley, Jonny McCormick, Bernhard Schäfer and Nicholas Coldicott contribute with initiated features penned exclusively for the Yearbook.
Malt Whisky Yearbook 2015 lists hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings. A comprehensive summary of the whisky year that was and all the latest statistics is also included. More than 200 tasting notes describing the flavour of single malts from all working distilleries in Scotland and Japan.
Finally, with more than 500 colour photographs (most of them new since the last edition), Malt Whisky Yearbook 2015 is as much an essential reference guide as a book to read for pleasure.


Hans Offringa: Nederlandse whisky almanak

Dit standaardwerk bevat een algemene inleiding en proefnotities met afbeeldingen van meer dan 200 in Nederland goed verkrijgbare whisky’s en whiskey’s. Het is samengesteld in nauwe samenwerking met toonaangevende importeurs en producenten. De pagina’s bieden tevens ruimte voor eigen proefnotities. Tot slot is een alfabetisch register van whiskyspeciaalzaken

 


33 Drams of Scotch Whisky; a Tasting Journal

33 Drams of Scotch is a whisky journal that provides an easy way to quickly record whisky tasting notes in a small, convenient notebook format. It's thinner than an iPhone and easily fits in a back pocket. It's the perfect gift for single malt aficionados, whisky geeks, malt nerds and other fans of the distiller's art. It’s tough to hold a notepad in one hand, a pencil in the other, and have another hand left for your dram. Taking notes with 33 Drams of Scotch is as simple as checking a few boxes and entering a few basic facts.
The flavor wheel in 33 Drams can be used to quickly recall a whisky's unique flavor long after consumption. For low values of the flavor, fill in dots near the wheel’s center. A 16-year old Islay malt is used in the example shown.
A teeny, tiny amount of real whisky is added to the ink in each new edition, which is cryptically noted on the back.

 


David Wishart: Whisky Classified

Rigorously researched with the cooperation of the whisky industry, this classification of single malt whiskies by flavor has been totally revised and updated to include all the newest single malts from the UK and Ireland. The author has identified 12 dimensions to the aroma and taste of a single maltwhisky: body, sweetness, smoky, medicinal, tobacco, honey, spicy, winey, nutty, malty, fruity, and floral. For this edition, the author has also updated the taste profiles for each selected malt and reviewed previous entries to ensure that this book remains the definitive guide to tasting malt whisky. Each entry includes a short description of the distillery, information for visitors, the author`s own tasting notes, and his flavor profiles according to this innovative classification. The history of whisky-making and production methods are clearly explained, as is how to organize a whisky tasting

 


Michael Jackson: Malt Whisky Companion 6th edition

Michael Jacksons essential read for the whisky connoisseur fully updated 6th edition
Discover all about whisky from this new and updated edition of the classic, definitive guide to malt whiskies, by the late Michael Jackson. Youll learn everything you wanted to know about your favourite tipple. From why you should choose Islay, the Islands, or the Highlands, to which whiskies are light and flowery, or rich and treacly.

Find whisky tasting notes on over 1,000 malts arranged from AZ, including vintages from 1926 onwards. Over 500 new bottlings are reviewed and scored plus hundreds of revised entries. Packed with the latest releases and brand new tasting notes from every distillery in Scotland. Plus, reviews of malts from around the world, including Ireland, Japan and newer producers from California to the Czech Republic.



Gavin D Smith / Dominic Roskrow : The Whisky Opus
 

The Whisky Opus: the 21st-century reference to the world`s greatest distilleries and their whiskies

The popularity of whisky continues to grow, despite the recession. Countries such as Brazil, India and China are importing whisky in abundance and there is an army of new, younger fans worldwide looking for real drinks with history and provenance.

With dozens of new brands appearing each year, no whisky guide can hope to cover them all and remain up-to-date for long.The Whisky Opus leaves the numbers game to bloggers and online magazines, and focuses instead on exploring the history, describing the personalities, and telling the fascinating stories that have shaped each distillery and contributed to the great whiskies they produce. Evocative and informative tasting notes will still feature prominently, with at least 3 listings per distillery, including a classic, a prestige, and an unusual brand. This unique combination of in-depth distillery stories and accessible tasting notes makes.

The Whisky Opus is something truly new in whisky publishing: the definitive book on whisky and a must-have special gift for both newbies and enthusiasts. The Whisky Opus reflects the changing global whisky scene, with comprehensive treatment of established whisky nations as well as extensive coverage of innovative new whisky nations, such as Japan, Hungary and Australia.

 


 

Plaatjes whiskyboeken

 

 

 

 

 

Er is een stand met een groot assortiment whisky boeken.

Voor al uw whiskyboeken kunt u terecht op www.whiskyboeken.nl