International Whisky Festival 2015
Grote Kerk Den Haag

Entreekaarten 2015

 

Op vrijdag 13, Zaterdag 14 en Zondag 15 november 2015 gaan de deuren van de grote kerk in Den Haag voor u open. Voor informatie over de kerk, zie website www.grotekerkdenhaag.nl

In 2014 waren alle sessie van tevoren vol geboekt. De 2 zaterdagsessies waren in september al vol.
Er zijn nu al meer dan 500 kaarten verkocht.
Meer dan 200 voor de VIP sessie! Wacht dus niet te lang met reserveren.

Tot 1 september heeft u de mogelijkheid om te reserveren en later te betalen, maar de kaarten zijn pas gegarandeerd als de betaling bijgeschreven is.
Voor de openingstijden en de toegangsprijs, zie onderaan deze pagina.


OPENINGTIJDEN
De openingstijden van het International Whisky Festival in Den Haag blijven ongewijzigd. Er is in overleg met de standhouders besloten om een kwartier na openingstijd te beginnen met schenken, zodat bezoekers die later binnen komen gelijke kansen krijgen, en een kwartier voor het einde te stoppen met schenken. De bezoekers hebben dan nog een kwartier om hun laatste "dram" te proeven alvorens zij verzocht worden om de kerk te verlaten. Dit zal een half uur voor het einde duidelijk gemaakt worden door een aankondiging door het geluidsysteem van de kerk.


FESTIVALBOTTELING
De keuze voor 2015 wordt in april/mei bekend gemaakt.


DROOM DRAM
Wegens het grote succes in 2013 en 2014 ook in 2015 weer mogelijk! Heeft u er altijd al van gedroomd om een keer een hele dure whisky te proeven? Dat kan op dit festival. Er zijn een aantal hele speciale whisky’s geselecteerd waarvan de verkoopprijs tussen de 150 en 1000 euro ligt !

Om u in de gelegenheid te stellen rustig te genieten van deze Droom Dram hebben wij de Van Assendelft Kapel hiervoor bestemd. Wij laten per keer slechts een zeer beperkt aantal bezoekers toe en het aantal flessen is beperkt. Het aanbod komt begin september op deze website.


Volg ons ook op onze facebook pagina www.facebook.com/internationalwhiskyfestival


Het International Whisky Festival Den Haag is een groot voorstander van verantwoord alcoholgebruik en adviseert bezoekers van het festival om te genieten, maar met mate te drinken.*Voor meer informatie over het festival scroll naar beneden.

Na ontvangst van uw bestelling zijn uw toegangskaarten gereserveerd, echter pas na ontvangst van uw betaling bent u zeker van de toegang tot het festival. Van uw betaling krijgt u binnen 3 weken een bevestiging. De betaalde kaarten worden na 1 september 2015 naar u opgestuurd. Check voor 1 september of het door u opgegeven adres nog klopt! In de eerste week van september gaat de eerste zending eruit en hierna versturen wij om de 2 weken.

Klik hier om *kaarten te bestellen.

Kaarten annuleren kan uitsluitend schriftelijk en t/m donderdag 12 november 2015!

LET OP!
Uw reservering is pas definitief indien u per e-mail een bevestiging met een reserveringsnummer heeft ontvangen. Is dit niet het geval neem dan kontakt op met het secretariaat via info@whiskyfestival.nl

AANPASSEN INLOGGEGEVENS:
Bovenaan deze pagina in de donkerbruine balk ziet u uw naam verschijnen als u al eerder ingelogd bent geweest. Indien u uw gegevens aan wilt passen(let op of het adres juist is!) of uw wachtwoord wilt wijzigen, kunt u dit doen door eenmaal op uw naam te klikken en dan ziet u een scherm met uw gegevens.

 


INTERNATIONAL WHISKY SOCIETY
N.B. Bent u lid van de International Whisky Society dan heeft u altijd toegang tot het festival ook als de sessie vol is(dit geldt niet voor de VIP sessie) Het is echter wel noodzakelijk om uw kaarten van te voren te reserveren. Kijk voor meer informatie bij kaarten bestellen op deze site. 

 


PRIJZEN
Iedereen die boekt via het internet en betaalt voor 15 oktober 2015, maakt kans op prachtige prijzen. De winnaars worden voor het festival op de website bekend gemaakt en de prijzen kunnen worden afgehaald op het festival.

 


HOTELS
Zoekt u een hotel? Er zijn meerdere hotels in de directe omgeving van de Grote Kerk.
Wij verwijzen u hiervoor naar www.booking.com Deze website biedt u de mogelijkheid om voor scherpe tarieven een overnachting te boeken.INFORMATIE VOOR NIEUWE BEZOEKERS:
Het International Whisky Festival is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de "Godendrank" whisky.

U betaalt 45 Euro toegang(VIP sessie 75 Euro) om 4 uur lang whisky te proeven, over whisky te praten en meer over whisky te leren. Voor slechts 5 Euro extra kunt u voorafgaande aan het festival een korte introduktiecursus volgen(voor reservering, zie het menu links). U gaat daarna via een aparte ingang de kerk binnen.

Bij binnenkomst in de kerk ontvangt u een tastingglas waarmee u langs de stands loopt en daar vele gratis slokjes( in het Schots heten deze drams) whisky kunt proeven.
Wilt u ook de wat exclusievere soorten proberen, dan wordt hiervoor een vergoeding gevraagd en deze wordt betaald d.m.v. "drams"(zo heet in dit geval het festivalgeld) die u kunt kopen bij de stand van de organisatie 1 dram = 1 Euro Ons advies is: loop eerst rustig rond, bepaal wat u lekker vindt en beslis dan of u drams wilt kopen!

Wilt u meer weten over het product whisky? Kijk dan op de website www.whiskykennis.nl


WHISKYTRAILS:
Wij hebben 5 “gidsen” beschikbaar die u op verzoek in de Grote Kerk rondleiden langs de diverse stands. Deze gidsen genaamd "De Bruichladdies" zijn aanwezig om u gratis van dienst te zijn. Wacht niet te lang met uw reservering, want al snel moesten we de eerste trail al vol zetten!!
Reserveren voor een whiskytrail

 


 

 Klik hier om uw bestelling te plaatsen.


Toegangsprijs 2015 € 45

Vrijdag    13 november 19.00 - 23.00
Zaterdag 14 november 13.00 - 17.00
                                       19.00 - 23.00
Zondag   15 november  13.00 - 17.00

LET OP! Een half uur voor het einde wordt een melding voor de laatste ronde gegeven! Hierna wordt er nog 15 minuten geschonken.

 
Inclusief:

 • Ongelimiteerd whisky proeven
 • Een Glencairn whiskyglas
 • Festivalboekje

 

 

 

 

NB. Per bestelling, ongeacht de hoeveelheid kaarten, wordt 4,50 Euro administratiekosten berekend.

VIP sessie 2015 € 75

Vrijdag 13 november 13.00 -17.00 (maximaal 650 bezoekers!!!) Boek dus tijdig om teleurstelling te voorkomen!!

 

 

 

Inclusief:

 • In alle rust ongelimiteerd whisky proeven
 • In alle rust bijzondere whisky's proeven
 • Bijzondere masterclasses voor 5 Euro p.p. (maximaal 140 plaatsen) uitsluitend indien van te voren gereserveerd of indien plaats beschikbaar op het festival. 
 • Een Glencairn whiskyglas
 • 20 drams
 • Feestelijke hapjes
 • Festivalboekje
  Klik hier voor meer informatie

BELANGRIJKE MEDEDELING

U heeft alleen toegang tot het festival indien u ouder bent dan
18 jaar en in het bezit bent van:

 • een geldig toegangsbewijs
 • een geldig identiteitsbewijs